Biz Kimiz?

Atilla Tekstil gizlilik sözleşmesi yükümlülüklerine sahip bir şirkettir. Şirketimiz uzun zamandır ticaret sektöründe çeşitli marka arayışları içinde kendine yer aramaktadır. Son yıllarda

bu arayış, reel piyasalar zemininde daha da belirgin hale gelmiştir. Çeşitli mal arzları yaratan ve bu mal stoklarını başta müşteri memnuniyeti olmak üzere türlü ticari matrisler içerisinde ekonomiye uyarlayan şirketimiz, “koşulsuz para iadesi” prensibiyle sektörde otorite yaratmış bir girişimdir. Genel anlamda bünyesinde kumaş ve diğer tekstil ürünlerini iç ve dış piyasaya açmaktadır.

Gizlilik Politikası

Atilla Tekstil Provider Company (Atilla Tex™) olarak, kullanıcıların hizmetlerden eksiksiz ve güvenli bir şekilde yararlanmalarını sağlama gayesiyle web sitemizi kullanan bireylerin gizlilik haklarını korumak için çaba göstermekteyiz. Birçok internet sitesinde olduğu gibi, www.atillatekstil.com web site başlığı ile mobil uygulamaların kullanıcılara şahıs içerik ve reklamlar, aynı zamanda sitenin içerisinde analiz faaliyetleri gerçekleştirebilmek ve ziyaretçilerin kullanım alışkanlıklarını takip edip siteyi geliştirmek amacıyla Çerez kullanımı sürdürülmektedir. İşbu Çerez Politikası Atilla Tekstil’in Gizlilik Sözleşmesi’nin temel bir yansıması durumundadır. Atilla Tekstil, bu Çerez Politikası’nı web sitesinde hangi Çerezlerin kullanılacağını ve ziyaretçilerin bu mevzudaki tercih karakteristiğini hangi yöntemlerle yönetebileceğini açığa kavuşturma amacıyla oluşturulmuştur.

Atilla Tekstil’in kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

Atilla Tekstil gizlilik sözleşmesi kullanıcılarımızın şahsi bilgilerinin kullanılabilmesi hususunda ilgili kanunlarda düzenlemeler vardır. En başta KVKK aracılığıyla kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hükümler içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Öte yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacı neticesinde bilgilerin toplanıp işlenmesi gerekmektedir.

Atilla Tekstil verilerin kullanılmasında hangi yöntemi esas alıyor?

Web sitesi veya mobil uygulama üzerinden işlem yapan kullanıcılarımızın bilgileri, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Atilla Tekstil tarafından işlenmektedir. Atilla Tekstil’e ait olan bu web sitesi, çerez kullanmakta olan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanıp bahsi geçen cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve rakamlardan oluşmuş bir uzantıdır. Atilla Tekstil kullanıcılarına daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla ve kanuni sorumluluğu zemininde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirtilmiş amaç ve kapsamlar dışında kullanılmamak şartı ile gezinme detaylarını toplar, işler, üçüncü kişilerle paylaşır ve saklanma işlemlerini güvenli olarak yürütecektir. Web sitesi çerezleri; günlük oluşan dosyaları, boş gif dosyalarını ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak ve analiz imkanı yaratmak amacıyla depolanmaktadır. Bu site size özel gösterim sunmak, promosyonlar ve pazarlama önerileri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini ilgi ve alakalara göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; Atilla Tekstil üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya web sitesi içindeki dolaşım geçmişinizi takip edebilmektedir. Atilla Tekstil çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı metotlarla veya değişik vakitlerde web sitesi içinde şahıslardan elde edilen bilgileri eşleştirebilir ve bunları üçüncü taraflar gibi başka alınan bilgilerle beraber kullanabilir. Atilla Tekstil mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapatma işlemini gerçekleştirdiğinizde sona ermektedir. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet sağlayıcı tarayıcınızın “yardım” dosyasında söylenen talimatları takip ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı özellikteki çerezleri reddedebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini ve mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine sahip olmayabilir veya erişiminiz sınırlı olabilir. 

İnternet Sitesi çerezleri nasıl kullanılmaktadır?

Web sitesi çerezleri; oluşturduğunuz tercihleri hafızalamak ve web sitesi/mobil uygulama deneyiminizi kişiselleştirmek için kullanılmaktadır. Bu deneyim üyelik girişi şifrenizi kaydedebilen ve web sitesi/mobil uygulama oturumunun zaman aşımına uğramasını engelleyen, böylece her ziyaretinizde birden çok şifre tekrarından kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya bir başka ziyaretlerinizde size hatırlatma yapan ve tanınmayı sağlayan çerezleri içermektedir.Atilla Tekstil web sitesine hangi konumdan bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama içerisinde hangi içeriği görüntülemek istediğiniz ve dolaşımın ne kadar süre olduğu gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl yaptığınızın takip edilmesi de dahil; web sitesini/mobil uygulamayı hangi şekilde deneyimlediğinizi belirlemek için kullanır. Atilla Tekstil web sitesindeki çerezler ilgi alanlarına göre, daha kaliteli içerik ve reklam önerileri sunabilmek için reklam/tanıtım hedefiyle kullanılmaktadır. Bu sayede, web sitesi, mobil uygulama deneyimlerinde çok daha kaliteli içerikleri, şahıslara tekil kampanyalar ve ürünleri sunar ve daha önceden reddettiğiniz içerik veya kampanyaları daha fazla karşınıza çıkarmaz.

İnternet sitesi üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

Atilla Tekstil web sitesi çerezleri öte yandan; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam çıkarttığı internet sitelerini deneyimlediğinizde dikkatinizi çekebilme ihtimali olan reklamlara erişebilmeniz sebebiyle “reklam uzantılarını” içeriğe yansıtmak hedefiyle kullanabilmektedir. Reklam uzantıları, şahıslara özel tekil reklamlar ortaya çıkarabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam çıkarttığı web sitelerine/mobil uygulamalarına erişim yapmadan evvelki ziyaretlerle alakalı bilgileri işlemektedir. Bu reklamlar sunulurken, web sitesinin anlamlandırabilmesi amacıyla internet sağlayıcı tarayıcınıza değiştirilmiş bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. İnternet sağlayıcı tarayıcınızın “yardım” dosya uzantısında gösterilen yönergeleri takip ederek veya “www.allaboutcookies.org” ya da “www.youronlinechoices.eu” adreslerine giriş yaparak hem oturum çerezlerini hem de kalıcı özellikteki çerez oluşumlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Atilla Tekstil kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

Atilla Tekstil gizlilik sözleşmesi sayesinde, mevzuatın ilgili hükümlerince özgür bırakılmış durumlarda şahsi verilerinizi kayıt altına alabilecek, saklayacak, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere aktarabilecek, devir atlatabilecek, sınıflandırmaya tabi tutabilecek ve işleme hakkını kendinde saklı tutabilecektir. Kişisel kayıtlar şu hedefler çerçevesinde kullanılmaktadır: web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerinin teyit işlemi, iletişim kurmak için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek, mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili hükümleri yoluyla akdettiğimiz anlaşmaların şartları, güncellik vaziyeti ve güncellemeler ile alakalı kullanıcılarımız ile iletişim kurmak, gereken bilgilendirme çalışmalarını yapabilmek, elektronik (internet/mobil vs.) veya reel ortamda işleme delil olabilecek tüm gözetim ve belgelerini düzene sokmak, mesafeli alışveriş antlaşması ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un alakalı maddeleri nezdinde ortaya koyduğumuz antlaşmalar uyarınca üstlenilen sorumlulukları ifa etmek, kamu güvenliğine dair konularda istenmesi halinde ve mevzuat gereğince ilişkili kamu görevlilerine bilgi sağlamak, kullanıcılarımıza daha kaliteli bir alışveriş deneyimi temin etmek, kullanıcılarımızın ilgilendiği alanları analiz ederek kullanıcılarımızın alakalı olabileceği ürünler hakkında bilgi sağlayabilmek, kampanyalara dair bilgilendirme yapabilmek, müşterilerin ve kullanıcıların uygulamaya olan memnuniyetini yükseltmek, web sitesi ve/veya mobil uygulamalar üzerinden alışverişe girişen müşterilerimizi tanımak ve alıcı çevresi özelliklerini detaylandırmak, farklı pazarlama ve reklam işlerinde faaliyetlendirmek ve bu boyutta anlaştığımız kurum ve kuruluşlar yoluyla dijital platformda ve/veya reel ortamda anket çalışması yapabilmek, anlaşmalı yerlerimiz ve çözüm ortaklarımız ile birlikte kullanıcılarımıza çözüm önerileri verebilmek, geçmiş veya gelecek hizmetlerimizle alakalı kullanıcılarımızı bilgilendirmek, bu hizmetlerimiz kapsamında kullanıcı şikayet ve isteklerini kurumsallaşma bakımından dikkate almak, kanuni sorumluluklarımızı yerine getirmek ve mevcut kanun neticesinde ortaya çıkan hakları diyalog çözüm odaklı kullanabilmek.

Atilla Tekstil kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

Atilla Tekstil ile paylaşılmaya çalışılan şahsi kayıtlar, Atilla Tekstil güvenlik ve kontrol işlemleri içerisinde yer almaktadır.Atilla Tekstil, mevcut alakalı kanun hükümleri ile bilgilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün koruma altına alınması gayesiyle gereken organizasyon işbirliğini oluşturmak ve teknik düzenlemeleri yapmak ve entegrasyon olayında data yükümlüsü olarak sorumluluğu üstlenmektedir. Konu ile ilgili sorumluluğumuzun arkasında durup data gizlilik antlaşmasını ilişkilendiren uluslararası ve ulusal teknik standartlara entegre olunması amacıyla daha önceden hazırlanmış tarihsel planlama ile gizlilik taraması gerçekleştirilmekte ve bununla ilgili data işleme sözleşmesinin zaman zaman yenilendiğini bilginize arz ederiz.

Atilla Tekstil kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Kullanıcılarımıza ait olan şahsi veri kayıtlarının üçüncü şahıslar ile paylaşılması, kullanıcıların kişisel müsaadesi sonrasında yapılmaktadır. Kullanıcılarımızın onayı alınmadan kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılamaz. Bununla beraber, kanuni sorumluluklarımız sebebiyle mahkemeler ve diğer ilişkili kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılabilir. Öte yandan, sunulacak hizmetlerin gerçekleştirilmesi ve yapılan hizmetlerin kalite bakımından incelemesini sağlayabilmek için anlaşmalı üçüncü kurum ve kuruluşlara kişisel veri aktarımı yapılabilmektedir. Üçüncü kişilere veri aktarımı esnasında hak ihlallerini ortadan kaldırmak için gereken tüm hukuki önlemler şirket tarafından alınmıştır. Kişisel verileri elde eden üçüncü şahısların veri saklama yükümlülüklerinden dolayı ve üçüncü şahsın sorumluluk alanında ortaya çıkan ihlallerden Atilla Tekstil sorumlu değildir. Şahsi verileriniz Atilla Tekstil hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurt içi/yurt dışı iştiraklerimize, faaliyetlerimizi sürdürebilmek amacıyla ortak iş yaptığımız kurum ve kuruluşlarla, verilerin bulut ortamına kaydedilmesi hizmeti aldığımız yurt içi/yurt dışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurt içi/yurt dışındaki kuruluşlarla, Bankalar Arası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki farklı ajans, reklam ve anket firmalarıyla ve yurt içi/yurt dışı diğer üçüncü kişilerle ve anlaşmalı iş ortaklarımızla paylaşılabilir.

Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olacağım?

Atilla Tekstil gizlilik sözleşmesi ile Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 4. maddesi uyarınca şahsi verilerinizi doğru ve güncel bir şekilde saklama sorumluluğuna sahiptir. Buna göre Atilla Tekstil’in mevcut mevzuat temelinde ortaya çıkan sorumluluklarını uygun bir şekilde ifa etmek için kullanıcılarımızın Atilla Tekstil ile doğru ve güncel bilgilerini paylaşması önem taşımaktadır.

Atilla Tekstil
Atilla Tekstil Trade Company